× Dreams from Korea.♥
|| COUNTING STARS
Dél-Korea népszerűsége napról napra nő, ami többnyire köszönhető a világhírű popkultúrájának és a minőségi sorozatoknak. A Dreams from Korea azért nyitotta meg kapuit, hogy segítse azokat, akik szeretnék megismerni eme nagyszerű országot.
 
 FŐOLDAL || Itt mindig megtalálod a legfrissebb bejegyzéseket.
Egy sokszínű modul: gasztronómia, divat, ami kellhet. || KULTÚRA 
 POPVILÁG || Dél-Korea igazi büszkeségeit itt találod meg.
Egy hosszú nap után mi lenne jobb, mint a sorozatok? || DORAMA 
♠ TERMÉKTESZT || Általam kipróbált koreai termékek leírása.
Minden egyéb infó: elérhetőségek, díjak, eddigi dizájnok. || OLDAL 

Ha konkrétan keresel a főoldalon a bejegyzések között, akkor megsegítik a dolgodat az alábbi címkék. [Folyamatosan bővülő rész.]
 

 

 
|| WALK ON THE MEMORIES
Itt mindig megtalálhatod, hogy éppen milyen cikkek vagy projektek vannak az oldalon készülőben. Igyekszem minden ide felkerült tervet megvalósítani idővel.
 
Átköltözés az új webcímre.
A Holiday Night in the Summer Storm nevezetű új dizájn feltétele az oldalra.
 A Shining Talent Projekt cikksorozat rendszeresítése.
✓  Őszies dizájn elkészítése és feltétele. | ÚJ |
✗ A Termékteszt modul kitöltése.
  Chatikonok bevezetése.  | ÚJ |
 
|| LUCKY ONE
Nincsen semmilyen feltétel.
A hely korlátlan. Bárki jelentkezhet.
 
   
   
   
   
Jelenleg nem vár képre senki.
 
Inaktívak. Akiket mindig várok vissza.
 
|| SING FOR YOU
 Újra igénybevehetőek chatikonok! :)
 Ne használj trágár kifejezéseket! Ha valamilyen negatív véleményed van az oldallal kapcsolatban, kultúraltan tedd meg annak közlését!
 Ez nem a hirdetések helye! Ezért kérlek, hogy ne reklámozd az oldaladat!
 A cserekérésre itt van lehetőség.

 
|| HISTORY

Thanks for. Cassie ♥


Köszönöm a látogatóknak, hogy az oldal 2015. decemberében bekerülhetett az 'Ajánlott oldalak' közé a Gportálon! ♥

 
|| (C)REDITS
Adminisztrátor: Hana
Oldal témája: Dél-Korea minden arca
Oldal megnyitása: 2014. augusztus 18.
A szünet kezdete: 2016. március 12.
Az újrakezdés ideje: 2017. február 12.
Dizájn: NO.15 - Counting Stars
Az oldalat segítették: header - css - css. Óriási köszönet nekik, amiért ilyen módon hozzájárultak a Dreams from Korea fejlődéséhez!
Az oldalon látható minden adat, információ saját fordítás és gyűjtés. A kivételeknél feltüntettem a forrást, ahonnan származik. Ha szeretnél valamit elvinni, akkor kérdezd meg előtte tőlem! Ha feltünteted, hogy az én oldalamról származik az anyag, akkor szerintem megengedem.
 
|| WHEN THE WIND BLOWS

FRISS || Nehéz út az idollá válásig

2017.09.15. 20:00, Hana
Címkék: popvilág
csapó 5
Halihó~ Ahogyan ígértem nektek az előző bejegyzésben, elkészült az egyik cikk, amit terveztem nektek a popvilág témában. Tudom, mostanság csak ez a menüpont bővül, aminek a legnyomósabb oka, hogy muszáj kibővítenem. Meg persze rengeteg a kpopper, akiket érdekelhetnek ezek a dolgok. :) Nos, mit is mondhanték, nem nagy meglepetés, mivel érkeztem ezúttal, mert biztosan láttátok a címet: Nehéz út az idollá válásig. Hirtelen jött ötlet volt írni erről, de élveztem összegyűjtögetni, lefordítgatni az információkat. Közel áll hozzám ez a dolog. Ha minden igaz, ez az egyik legtartalmasabb olvasmány egyelőre az oldalon, viszont egyáltalán nem sajnáltam időt vagy éppen energiát fordítani rá. 
A Shining Talent Project-hez nézegettem, kik lehetnének a következő szerencsések, ám nem igazán vannak comeback-ek mostanság, ezért kétségeim vannak afelől, hogy lesz-e a héten még ilyen ismertető. Talán  inkább terítékre kerül egy nyár végefelé visszatérő előadócsapat.
Most fő célom előre dolgozni, mert jövőhéten egyik dolgozat követi a másikat. Illetve vasárnapon ünnepeljük a szülinapom , szóval az is kiesik... Mindegy, nem lényeges. Mindenesetre szeretném aktívan szerkeszteni a weboldalt, amire a három éves pályafutása alatt ritkán volt rá példa.
Ez a bejegyzés később bármikor visszakereshető lesz a Popvilág modulban.

Nem újdonság, mióta léteznek hírességek, vannak követőik, akik közül sokan vágyakoznak kedvenceik életéhez hasonlóhoz. Viszont az éremnek két oldala van. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes megismernünk az idollá válás hosszadalmas útjának lépcsőfokait:
 
Az adatok cégenként eltérőek lehetnek.
 
1. Meghallgatás / Audition
Három fajtája van ennek a szakasznak.
 
Nyílt meghallgatás: Ha valaki követi az entertainment-ek közösségi oldalait, néha láthat különféle hirdetéseket, amelyek arra buzdítják az embereket, próbáljanak náluk szerencsét. Általában több naposak ezek az események, kontinensszerte zajlanak: Ázsiában, Amerikában és esetlegesen Ausztráliában. A jelentkezéshez kitöltenek egy ívet, amiben egyszerű kérdések vannak, mint például: név, születési hely és idő, specialitás. Gyakori, egyszerre több résztvevőt szólítanak, ahol különböző képességeiket mérik fel:
 - Tánc: Ennél a legfontosabb a ritmusérzék. Bekapcsolnak egy véletlenszerű dalt, amire körülbelül fél percig kell táncolni.
 - Éneklés: Ugyanígy 30 másodperc van rá. Koreai és angol nyelvű dalokat is elő lehet adni. Nincs meghatározva, mit adj elő, te választhatod ki, és gyakorolhatod be a meghallgatás előtt. Egyes ügynökségek nem szeretik, ha a saját idoljaik műveit választják, ezért fontoljuk meg jól!
 - Megjelenés: Természetes szépségeket keresnek, ezért a túlzott smink felesleges, sőt hátrányos. Legyél karizmatikus, magabiztos. Illetve lefényképeznek szemből és oldalról.
 
Zárt meghallgatás: Minden cégnek van egy nyilvános címe, ahová elküldhetünk egy CD-t, amin bemutatjuk, miben vagyunk jók: éneklésben, táncban vagy éppen rapben. Mellékletnek fel kell tüntetni az alapvető adatainkat, elérhetőségünket. Érdemes megemlíteni, ha helyezést értél el egy ilyesmi versenyen, több évig tanultál táncot stb.
A zsűri tagok felveszik a kapcsolatot valamilyen úton a jelentkezővel, amennyiben érdekesnek találják. Megbeszélnek egy időpontot, amikor élőben is megnézik. A képességek felmérése úgy történik, akárcsak a nyíltnál.
 
+ Különleges esetek: Az ügynökségek emberei gyakran járják az utcákat, hogy kiszemeljék az ígéretesnek tűnő fiatalokat. Odaadják a kiszemeltnek a névjegykártyájukat, onnantól kezdve pedig az ember eldöntheti, elmegy-e egy meghallgatásra. Így fedezték fel például a Twice tagját, Mina-t, aki éppen bevásárolni volt anyukájával. Online ugyanúgy jelen vannak, megnéznek cover videókat. A legtehetségesebbeket kiszűrik, majd felkeresik.
 
Legalább három dallal készülj fel, amit aztán előadhatsz a bírók előtt.
Először a nagyobb entertainment-eknél érdemes felvételizni, aztán menni kevésbé híresekhez.
Ha az első próbálkozásnál nem jártál sikerrel egy adott cégnél, a következőért már fizetned kell egy bizonyos összeget.
A sikeres meghallgatás után két felé ágazik el az út: ha nem szükséges a további képzésed, rövid időn belül idollá válhatsz, ám ez a ritkábbik eset. Akin úgy látják, van mit csiszolni, elkezdődik számára a gyakornoki élet, a második lépcsőfok. A meghallgatás ehhez képest leányálom.
 
2. Gyakornokság / Trainee időszak
Vannak esetek, hogy egy felfedezett akkor sem debütálhat előbb, ha eléggé felkészült, hiszen az ügynökségek többnyire nem évente dobnak piacra egy új csapatot, alaposan kiválasztják a jelölteket. Céljuk a minél figyelemfelkeltőbb lányok és fiúk összegyűjtése.
Ez a szakasz átlagosan 2-4 év. Természetesen vannak szerencsés (EXO Chen - 3 hónap) és szerencsétlen esetek (Twice Jihyo - 10 év).
 
Fontos tudnivalók:
 - Az SM Entertainment elutasítja a filippínókat.
 - Te nem döntheted el, csapatban szeretnéd folytatni vagy inkább szólóban.
 - A művészi nevedről is ők döntenek. Esetleg javaslatot tehetsz. Az ötleteiket elutasíthatod.
 - Az ellátásodról ők gondoskodnak, ha úgy látod, nem megoldható a mindennapi bejárás (pl. külföldön éltél, messze laksz). A vacsoraidő este 7-10 közé tehető az elhúzódó felkészítések miatt.
 - Általánosságban a gyakornokok semmilyen részesedést nem kapnak, sőt ők fizetnek a képzésükért. Akkor kapják meg az első fizetésüket, amikor minden költséget visszafizettek, amit rájuk szántak.
 - Havonta értékelik őket. A legtöbben ettől nagyon félnek.
 - Ha 6-7 év után nem debütáltál, és úgy látják, nem mutatsz semmilyen jelentős fejlődést, hezitálás nélkül elbocsáthatnak
 - Kiskorúak esetében a szerződést a szülő, gondviselő írhatja alá. A szerződés felbontásáért kárpótlás fizetendő.
 - Mivel a versengés állandó jelenség a gyakornokok között, előfordul, kipécéznek valakit, és nem szállnak le róla. Ilyenkor mindenképpen jelezzük a problémát, mielőtt elfajulna!
 - A férfi és a női gyakornokok külön készülnek fel és a szállásuk is máshol van.
 - Sokszor kitötés, hogy nem randizhatsz és plasztikai beavatkozáson sem mehetsz át a cég beleegyezése nélkül. A diéta szinte állandó tényező.
 - Folyamatosan ellenőriznek, ami azért szükséges, nehogy kikotyogj valamit az ügynökségről: idolok közelgő visszatérése stb. Van, amikor debütálás után se lehet egy darabig kommunikálásra használható elektronikai eszköze az előadóknak.
 - A büntetés extra gyakorlás.
 - A tényleges debütálás eléréséig rengetegen feladják, belebetegednek vagy átmennek egy másik entertainment-hez.
 
Mit is tanulnak itt? Miután kiválasztottuk, milyen irányba szeretnénk elmenni (énekes, táncos, rapper), a kiemelkedőbb képességeink fejlesztése kerül legelőre. Ezenkívül bizonyos mennyiségű órák keretén tanulnak a gyakornokok színészkedést, modellkedést, zeneszerzést, dalszövegírást, nyelvet (ha külföldi az illető, elsősorban koreait, egyébként japánt, kínait és angolt) és fejlesztik a beszédképességüket. A tanárok megfigyelik, ki mennyit, miben fejlődik.
Az énekéshez elengedhetetlen a légzési technika elsajátítása. Hiába hangzik jól élőben, ha felvételen rossz, szükséges fejleszteni. Néhol a gyakornokoknak ~2 percet kell eltölteniük a víz alatt. Nem meglepő, számtalanszor kórházi látogatás az eredménye...
 
Amint felreppen a hír az új csapat debütálásáról, hirtelen megváltozik minden. A ritka esély felbukkanásával a gyakornokok még jobban hajtják magukat. Több idol beszámolt arról, ott megismert barátai ellene fordultak vagy ő hagyta hátra őket. Ha nem sikerül bejutni egy ilyen esélynél, a megmaradt gyakornokok száma alaposan lecsökken, mert inkább abbahagyják.
 
"Túlélési" műsorok:
Természetesen nem kell ezt a kifejezést élet-halál harcnak elképzelni, viszont a tét a mindenki által célként kitűzött debütálás. Az itt résztvevő gyakornokok a közönség és a bírók figyelméért, elismeréséért versenyeznek. Ilyen: a JYP által megrendezett Sixteen, a Produce 101, ami két évadot lefutott és az Idol School is.
 
3. Rizikós debütálás
Mivel a cikk többnyire az idollét előzményeiről szól, nem megyek bele különösebben a részletekbe: Az, hogy valaki debütál, nem egyenlő a sikerrel és a biztos jövővel. Számos csapat oszlik fel rögtön az első dal után: The Ark1Punch stb. Csak azok érezhetnek némi biztonságot, akik nagy entertainment-ektől jöttek, ilyen az SM, YG, JYP, Cube, Starship. Kivételek léteznek, ám ritkán. A GFriend a Source Music cég szárnyai alatt dolgozik, mégis Dél-Korea egyik feltörekvő, népszerű lánycsapatának tartják.
 
saját átfogalmazás, gyűjtés. esetleges források: szivembenkoreablog, popofkorean
Még nincs hozzászólás.
 
Small Grey Outline Pointer


Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)